مقدمه

هیأت وزیران در جلسه مورخ 1367/7/13 بنا به پیشنهاد شماره 11/1638/8/190 مورخ 1367/5/24 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تأییدیه‌ شماره 56/1954/2235 مورخ 1367/2/12 وزارت امور اقتصادی و دارائی و شماره 62/465 مورخ 1367/2/31 وزارت برنامه و بودجه و باستناد ‌بند 29 تبصره 15 ردیف 114006 (‌سازمان تبلیغات اسلامی) قسمت چهارم قانون بودجه سال 1367 آئیننامه اجرایی نحوه مصرف اعتبار ردیف ‌مذکور را بشرح زیر تصویب نمودند:

عنوان

آئیننامه اجرایی نحوه مصرف اعتبار ردیف 114006 (‌سازمان تبلیغات اسلامی)قسمت چهارم قانون بودجه سال 1367
مصوب 1367,07,13

- به سازمان تبلیغات اسلامی اجازه داده میشود اعتبار ردیف 114006 (‌سازمان تبلیغات اسلامی) موضوع ردیف 29 بند «‌الف» تبصره 15 قانون‌بودجه سال 1367 را بدون الزام به رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی دولت و با رعایت قانون نحوه هزینه کردن اعتباراتیکه بموجب قانون از رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند و این آئیننامه بر اساس تخصیص اعتبار و موافقتنامه ‌متبادله با وزارت برنامه و بودجه به مصرف برساند.

- منظور از سازمان در این آئیننامه سازمان تبلیغات اسلامی است.

- سازمان میتواند از محل این اعتبار جهت پرداخت هزینه‌های پرسنلی و اداری و سرمایه‌ای و پرداختهای انتقالی و سایر هزینه‌های مربوطه و نیز‌پرداخت کمک به کلیه نهادها، حوزه‌های علمیه، اماکن مذهبی، مؤسسات انتفاعی و غیر انتفاعی و اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از داخلی و خارجی و‌ واحدهای وابسته به منظور گسترش فرهنگ و نشر معارف اسلامی و فعالیتهای امور اجتماعی و تبلیغی و تربیتی موجوداند یا بوجود خواهند آمد در‌چهارچوب ضوابط و مقررات مورد عمل سازمان اقدام نماید.

- وجوه لازم برای انجام هزینه‌های موضوع این آئیننامه بتدریج و نیز بر حسب نیاز در حدود اعتبار تخصیص یافته از محل اعتبار ردیف11400 قانون بودجه سال 1367 براساس دستور سرپرست سازمان یا مقامات مجاز از طرف ایشان و درخواست وجه ذیحساب سازمان که باید قبلاً به‌ وزارت امور اقتصادی و دارائی معرفی شده باشد توسط خزانه به حساب بانکی سازمان که از طریق خزانه نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران‌افتتاح شده یا میشود واریز خواهد شد برداشت از حساب مذکور یا امضای مشترک سرپرست سازمان یا مقام مجاز از طرف ایشان و ذیحساب سازمان مجاز میباشد.

- کلیه حسابهای بانکی سازمان و واحدهای تابعه آن در داخل و خارج از کشور از طرف خزانه در بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و یا سایر‌بانکهای دولتی که از طرف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نمایندگی داشته باشند و به تعداد مورد نیاز افتتاح خواهد شد. استفاده از حسابهای ‌مذکور با امضای مشترک ذیحساب و سرپرست سازمان و یا مقامات مجاز از آنها به معرف خزانه بعمل خواهد آمد.

- مسئولیت تشخیص و تعهد و تسجیل و صدور حواله بعهده سرپرست سازمان یا مقامات مجاز از طرف ایشان میباشد.

- مسئولیت نظارت بر امور مالی و محاسباتی و درخواست وجه و پرداخت هزینه‌ها و نگهداری حسابها و حفظ اسناد و دفاتر مالی و نقدینه‌ها و‌اوراق بهادار و نگهداری حساب اموال در رابطه با اعتبار موضوع این آئیننامه به عهده ذیحساب سازمان میباشد.

تبصره

- مسئولیت موضوع این ماده در واحدهای تابعه سازمان در مراکز استان و شهرستانها به عهده عامل ذیحساب خواهد بود.

- برای پرداخت هزینه‌های سازمان در استانها ذیحساب سازمان موظف است به تشخیص سرپرست سازمان یا مقامات مجاز از طرف ایشان‌تنخواه‌گردان مناسبی حداکثر برابر اعتبار سهمی یکماهه استان را حسب مورد بحساب بانکی سازمان در مرکز استان ذیربط واریز نماید. پرداختهای ‌بعدی در قابل اسناد هزینه‌های انجام شده مجاز خواهد بود.

تبصره

- سهم اعتباری هر یک از دفاتر سازمان در استانها و شهرستانها از محل اعتبار موضوع این آئیننامه توسط سرپرست سازمان تعیین و ابلاغ خواهد‌شد.

- عاملین ذیحساب در دفاتر مراکز استان موظفند برای انجام هزینه‌های دفاتر شهرستانهای تابعه خود به تشخیص سرپرست دفتر استان مربوط‌ تنخواه‌ گردان مناسبی حداکثر برابر اعتبار سهمی یکماهه دفتر شهرستان مربوط را از محل تنخواه ‌گردان موضوع ماده 8 بحساب بانکی دفتر شهرستان‌مربوط واریز نمایند پرداختهای بعدی در قبال اسناد هزینه‌های انجام شده مجاز خواهد بود.

- کلیه اسناد هزینه‌های انجام شده در داخل و خارج از کشور از محل اعتبار موضوع این آئیننامه باید متضمن مراتب و مدارک مندرج در بند «‌و» ‌قانون نحوه هزینه کردن اعتباراتیکه بموجب قانون از رعایت قانون محاسبات عمومی و سیار مقررات عمومی دولتی مستثنی هستند مصوب1364/11/6 و مقررات مورد عمل سازمان باشد.

- عاملین ذیحساب دفاتر سازمان در شهرستانها موظفند اسناد هزینه‌های انجام شده هر ماه را پس از امضای خود و سرپرست دفتر شهرستان‌همراه با اصل مدارک و نماینده اسناد مربوط جهت واریز تنخواه ‌گردان حداکثر تا پایان ماه بعد به دفتر سازمان در استان مربوط ارسال دارند.

- ذیحساب سازمان موظف است به تشخیص سرپرست سازمان یا مقامات مجاز از طرف ایشان تنخواه‌گردان مناسبی حداکثر برابر اعتبار سه ‌ماهه واحدهای خارج از کشور به حساب بانکی آنها در خارج از کشور واریز نماید و پرداختهای بعدی در قبال اسناد و هزینه‌های انجام شده واحدهای ‌در خارج از کشور مجاز خواهد بود.

- ذیحساب سازمان موظف است اسناد هزینه‌های انجام شده در مرکز و نماینده اسناد واصله از مراکز استان را رسیدگی و پس از امضای خود و‌سرپرست سازمان با مقامات مجاز از طرف ایشان را با رعایت مفاد بند «‌و» ماده واحده قانون نحوه هزینه کردن اعتباراتیکه بموجب قانون از رعایت‌قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند مصوب 1364/11/6 و مقررات مورد عمل سازمان به هزینه قطعی منظور و‌حسابهای کل دریافت و پرداختهای ماهانه سازمان را تهیه و تنظیم نماید.

- نصاب و نحوه انجام معاملات و نیز میزان پیش ‌پرداخت و تنخواه‌گردان و سپرده حسن انجام کار و همچنین نوع و میزان تضمینی که میبایست ‌در قبال پیش‌ پرداخت و با حسن انجام کار اخذ گردد تابع ضوابط و مراتب مندرج در بندهای «د» و «ه» قانون نحوه هزینه کردن اعتباراتیکه بموجب ‌قانون از رعایت قانون محاسبات عمومی و سایر مقررات عمومی دولت مستثنی هستند مصوب 1364/11/6 و مقررات مورد عمل سازمان میباشد.

- آن قسمت از مقررات مورد عمل سازمان که مغایر با این آئیننامه است در رابطه با مصرف اعتبار موضوع این آئیننامه قابل اجراء نخواهد بود.

ماده 17 - اموالیکه از محل اعتبارات موضوع این آئیننامه خریداری میشود اموال دولتی محسوب میگردد.

ماده 18 - سرپرست سازمان مکلف است فهرست هزینه و عملیات انجام شده موضوع این آئیننامه را همراه با گزارش توجیهی هر چهار ماه یکبار از‌طریق نخست‌وزیر به کمیسیون برنامه و بودجه و سایر کمیسیونهای مربوط مجلس شورای اسلامی ارسال دارد.

ماده 19 - مانده وجوه مصرف نشده اعتبارات این آئیننامه باید تا پایان فروردین ماه سال 1368 بخزانه واریز گردد.

امضاء

میرحسین موسوی - نخست‌وزیر