آئیننامه شورای فرهنگی و اجتماعی زنان
مصوب یکصد و بیست و ششمین جلسه 126 مورخ 66/6/24 شورایعالی انقلاب فرهنگی
– هدف:
به منظور سیاست گذاری در مسائل فرهنگی و اجتماعی زنان و ایجاد هماهنگی های لازم در این زمینه بر اساس مصوبه یکصد و پانزدهمین جلسه مورخ 1366/3/19 شورایعالی انقلاب فرهنگی ، شورائی بنام «شورای فرهنگی و اجتماعی زنان » زیر نظر شورایعالی انقلاب فرهنگی تشکیل میگردد.
- وظایف و اختیارات:
1 - تدوین سیاستهای لازم به منظور ایجاد زمینه های مساعد برای رشد شخصیت زن و تسریع در بازیابی ارزش و کرامت انسانی و تامین حقوق همه جانبه زنان بر پایه موازین اصیل اسلام .
2- تدوین سیاست های لازم به منظور شناخت و ریشه یابی و مقابله با مظاهر منحط فرهنگهای بیگانه و انحرافات اخلاقی و نیز زدودن بقایای بینشهای متحجر که به نام مذهب در جامعه وجود دارد و آثار ستم و تبعیضی که از دوران نظام طاغوتی بر جامعه بانوان تحمیل شده است.
3 - برنامه ریزی برای تقویت هر چه بیشتر نهاد مقدس خانواده بر مبنای آسان کردن تشکیل خانواده ، پاسداری از قداست آن و استوار ساختن روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی.
4 - برنامه ریزی در جهت استفاده بهتر دختران و بانوان از اوقات فراغت خود (از طریق استفاده مناسب از وسائل و امکانات ورزشی ، آموزشی ، تفریحی ، هنری ، رسانه های همگانی و غیره ).
5 - تهیه طرحهائی جهت ارتقاء سطح آگاهیهای عمومی و سواد آموزی و بررسی سیاستها و شیوه های مناسب در زمینه های آموزش و پرورش و تحصیلات عالی زنان.
6 - بررسی زمینة مشارکت زنان در فعالیتهای سیاسی - اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و هنری و رفع مشکلات و موانع موجود در راه گسترش اینگونه فعالیتها.
7- بررسی و تدوین طرحهای مناسب برای حل مشکلات زنان بی سرپرست و حمایت از آنها و همچنین بررسی وضعیت و شرایط شغلی بانوان .
8 - اتخاذ تدابیر برای هماهنگ کردن فعالیتهای مراکز و سازمانهای فعال در امور فرهنگی و اجتماعی زنان ، و عنداللزوم ارائه طرح و پیشنهاد به شورایعالی انقلاب فرهنگی.
9- پیشنهاد تحقیق در مسائل مهم فرهنگی و اجتماعی زنان به اشخاص و مراکز صلاحیت دار و ایجاد هماهنگی در برنامه های تحقیقاتی .
10 - مطالعه و ارزیابی مستمر وضعیت فرهنگی و اجتماعی بانوان و تهیه گزارش سالانه .
11 - برنامه ریزی در جهت توسعه روابط فرهنگی با جوامع و نهضتهای انقلابی زنان در کشورهای دیگر بخصوص در کشورهای اسلامی .
12 - اظهار نظر و یا تصمیم گیری در مواردی که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار میگردد.
- موارد موضوع بندهای 1 تا 7 و 10 تا 12 از وظایف شورا برای بررسی و تصویب نهائی به شورایعالی انقلاب فرهنگی تقدیم خواهد شد.
- اعضای «شورای فرهنگی و اجتماعی زنان » عبارتند از:
1 - یکی از اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی و یا نماینده آن شورا.
2 - دو نفر از صاحب نظران در «علوم و معارف اسلامی » و «مسائل علمی و فرهنگی » به انتخاب شورایعالی انقلاب فرهنگی .
3 - دو تن از بانوان نماینده به پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی .
4 - یک نفر از صاحبنظران در مسائل حقوقی و اجتماعی زنان به پیشنهاد شورایعالی قضائی بعنوان نماینده آن شورا و تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی .
5 - دو نفر از بانوان یکی از حوزه علمیه قم به پیشنهاد جامعه الزهرا(ع ) و نفر دیگر به معرفی سازمان تبلیغات اسلامی و تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی.
6 - یک تن از خواهران صاحبنظر در مسائل فرهنگی و اجتماعی زنان به پیشنهاد وزیر هر یک از وزارتخانه های ارشاد، فرهنگ و آموزش عالی ، آموزش و پرورش ، بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و کار و امور اجتماعی و وزارت کشور و مشاور محترم رئیس جمهور درامور بانوان ونماینده وزارت امورخارجه و تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی .
- احکام هر یک از اعضای «شورای فرهنگی و اجتماعی زنان » را رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی صادر خواهد کرد و مدت عضویت آنان سه سال خواهد بود تجدید آن نیز با تصویب شورایعالی بلامانع خواهد بود.
– رئیس «شورای فرهنگی و اجتماعی زنان » را اعضای این شورا از میان خود برای مدت دو سال انتخاب خواهند کرد و حکم وی را رئیس شورایعالی انقلاب فرهنگی صادر خواهد نمود.
7 - نماینده صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
8 - نمایندة دانشگاه آزاد اسلامی
- «شورا» می تواند متناسب با موضوعات ، کمیته های تحقیق و بررسی تشکیل دهد.
- رقم هزینه «شورای فرهنگی و اجتماعی زنان »در بودجه شورایعالی انقلاب فرهنگی منظور میشود.
- این آئین نامه در شش ماده و سه تبصره در یکصد و بیست و ششمین جلسه مورخ 1366/6/24 شورایعالی انقلاب فرهنگی بتصویب رسیده است.