- کمیسیون حل اختلاف با رعایت قوانین و مقررات مالیاتی حاکم بر زمان تحصیل درآمد بپرونده رسیدگی و بر اساس دلایل و قرائن وامارات و مندرجات پرونده و اظهارات مؤدی مالیات متعلق را تشخیص میدهد عدم حضور مؤدی یا نماینده تامالاختیار او بشرط ابلاغ دعوتنامه مانع رسیدگی و صدور رأی نخواهد بود و رأی کمیسیون حل اختلافات قطعی است مگر اینکه مالیات مورد رأی با مبلغی که دارائی برآورد میکند و یا با مبلغی که مورد قبول مودی است بیش از بیست و پنجدرصد اختلاف داشته باشد که حسب مورد هر یک از طرفین میتواند ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ رأی اعتراض کند. مرجع رسیدگی به اعتراض کمیسیون تجدید نظری است که اعضای آن بشرح مقرر در ماده 311 انتخاب شده و نسبت بموضوع قبلا رأی نداده باشند.
- جلسه کمیسیون حل اختلاف با حضور نماینده دارائی و حداقل یکی از اعضاء رسمیت مییابد. آراء کمیسیون باتفاق یا باکثریت اعضاء حاضر در جلسه مناط اعتبار است.
- در صورتیکه مؤدی نتواند در اولین دعوت در جلسه کمیسیون حضور بهمرساند باید مراتب را کتباً به اطلاع کمیسیون برساند در اینصورت کمیسیون روز دیگری را برای طرح پرونده که فاصله آن از اولین جلسه بیشتر از پانزده روز نخواهد بود در ذیل نامه مؤدی تعیین و در جلسه مذکور ولو بدون حضور مؤدی اقدام بصدور رأی خواهد کرد.
- در صورتیکه کمیسیون حل اختلاف مالیاتی برای صدور رأی رسیدگی و تحقیق بیشتر را لازم بداند ضمن صدور قرار لازم تاریخ تشکیل جلسه مجدد را که از یکماه نباید تجاوز کند در همان جلسه تعیین و بامضای مؤدی یا نماینده تامالاختیار او (در صورتیکه در جلسه حاضر باشد)میرساند در این صورت عدم حضور مؤدی یا نماینده تامالاختیار او در روز مقرر مانع رسیدگی و صدور رأی نیست.