- وظایف و اختیارات کلی.

بند 1

1 - بررسی و شناخت کمبودها و نیازها و نارسائیهای اجتماعی، اقتصادی و عمرانی بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی حوزه‌ انتخابیه و ارائه راه‌ حل‌ ها به مقامات مسئول.

بند 2

2 - تهیه طرحها و پیشنهادهای اصلاحی در امور اجتماعی و ارائه آن به شورای مافوق جهت اطلاع و برنامه‌ ریزی و به مقامات مسئول اجرائی ‌جهت اقدامات ممکن.

بند 3

3 - نظارت دقیق بر اداره امور حوزه انتخابیه و حسن اجرای تصمیمات شورا و طرحهای مصوب.

بند 4

4 - ارائه پیشنهادهای لازم برای فعال‌ سازی سازمانهای دولتی و ارگانهای انقلابی به شورای مافوق.

بند 5

5 - پیگیری شکایات مردم در مورد نارسائی سازمانها و ادارات حوزه مربوطه از طریق مقامات مسئول.

بند 6

6 - برنامه‌ ریزی و اقدام در جهت مشارکت مردم در انجام خدمات اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی با ‌موافقت و هماهنگی مراجع ذیربط.

بند 7

7 - ایجاد روحیه همکاری مردم با مسئولان کشوری در جهت تداوم انقلاب اسلامی.

بند 8

8 - بررسی برنامه‌ های پیشنهادی ارگانهای اجرائی در زمینه‌ های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از ‌نظر تطبیق با ضرورتهای موجود در حوزه انتخابیه شورا و جلوگیری از تبعیض در این زمینه بین مناطق مختلف و گزارش نارسائی‌ ها به شورای بالاتر و‌ مراجع اجرائی ذیربط.

بند 9

9 - نظارت بر اجرای هماهنگ و کامل برنامه‌ های مصوب در زمینه‌ های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور‌ رفاهی.

بند 10

10 - شوراها میتوانند بنا به درخواست مسئولان، بخشی از اعمال اجرائی از قبیل پخش مواد سوختی و ارزاق عمومی، آمارگیری و تحقیقات‌ محلی، را بر عهده بگیرند.

بند 11

11 - هر شورا موظف است حداکثر یکهفته پس از رسمیت یافتن، یکنفر را به اکثریت مطلق آراء جهت انتخاب برای شورای مافوق نامزد‌ نماید.

بند 12

12 - شوراها موظفند یک نسخه از مصوبات خود را در اولین فرصت به شورای مافوق و مقامات مسئول حوزه ارسال دارند.

بند 13

13 - هر شورا می‌ تواند با رعایت مصالح مصوبات خود را از موضوعات مهمه و آنچه که جنبه عمومی دارد به وسائل ممکنه به اطلاع اهالی برساند.

بند 14

14 - همکاری با ارگانهای مملکتی.

بند 15

15 - دادن گزارشات لازم و ارائه انتقادات و اشکالات مربوط به حوزه فعالیت خود به نماینده یا نمایندگان آن حوزه در مجلس شورای اسلامی.

بند 16

16 - شوراها میتوانند با هماهنگی ارگانهای اجرائی مسئول به تشکیل انجمن‌ ها و نهادهای اجتماعی، امدادی ارشاد و تأسیس تعاونی‌ های ‌تولید، توزیع، مصرف با مشارکت مردم در حوزه فعالیت خود اقدام نمایند.

بند 17

17 - شوراها موظفند گزارش اقدامات سالانه خود را در آخرین جلسه هر سال مطرح و پس از تأیید برای اطلاع عموم منتشر نمایند.

بند 18

18 - نصب و عزل شهردار.