ماده ۳: تعاریف و اختصارات
بنیاد: منظور بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ستاد کل نیروهای مسلح است.
اساسنامه بنیاد: به اساسنامه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اطلاق می شود که شامل ۴ فصل، ۱۴ ماده و ۱۱ تبصره است و در تاریخ 22 /12 /1383 به تصویب مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) رسیده است.
سند راهبردی بنیاد: این سند شامل رسالت، اصول و ارزش ها، چشم انداز، محیط شناسی راهبردی، راهبردهای کلان و موضوعات راهبردی است که توسط بنیاد حفظ آثار تهیه و در تاریخ 21 /12 /1393 به تصویب هیئت امنای بنیاد حفظ آثار رسیده است.
آثار ادبی دفاع مقدس و مقاومت: شامل کتب و محصولات چند رسانه ای در حوزه ادبیات دفاع مقدس و مقاومت است که موضوعاتی از قبیل زندگی نامه، داستان، رُمان، خاطره، شعر، پژوهشی های ادبی و ... در برمی گیرد.
آثار تاریخی دفاع مقدس و مقاومت: شامل کتب و محصولات چند رسانه ای در حوزه تاریخ توصیفی دفاع مقدس و مقاومت است. این آثار مشتمل بر آن بخش از فرآیند تاریخ نگاری دفاع مقدس و مقاومت است که بدون ذکر دلایل و علت وقایع و حوادث صرفاً به شرح آنچه رخ داده است می پردازد و از تاریخ تحلیلی متمایز است.
جبهه مقاومت: شامل فرهنگ مقاومت و ادبیات پایداری سایر ملل و نهضت های آزادی بخش برای ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و استقامت در برابر استکبار جهانی است.
محصولات چند رسانه ای (مالتی مدیا): اصطلاح چند رسانه ای به ترکیب رسانه های منفرد نظیر صدا، تصویر، متن، پایگاه های اطلاعاتی و جز آن اطلاق می شود که از طریق فن آوری رایانه به صورت محصول واحد بر محملی رقومی (دیجیتال) ذخیره شده و قابل انتشار است. در اینجا کتب و سایر محصولات صوتی و تصویری از قبیل کتب صوتی، گویا و غیره را شامل می شود.
شورای نظارت بر تولید و نشر آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس و مقاومت: به عنوان بالاترین مرجع سیاست گذاری، هدایت و نظارت کلی بر فرآیند تولید و نشر آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس و مقاومت در سطح کشور است که از این پس به آن شورای نظارت گفته می شود.
کارگروه کشوری نظارت و داوری آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس و مقاومت: این کارگروه در تابعیت شورای نظارت و در بنیاد مرکز تشکیل می شود که از این پس به آن کارگروه کشوری نظارت و داوری گفته می شود.
کارگروه استانی نظارت و داوری آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس و مقاومت: این کارگروه در تابعیت شورای نظارت بوده و در ادارات کل حفظ آثار استان ها تشکیل می شود و از این پس به آن کارگروه استانی نظارت و داوری گفته می شود.
سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس: یکی از سازمان های تخصصی تحت امر بنیاد است که از وظایف آن نظارت بر تولید و انتشار آثار ادبی و تاریخی دفاع مقدس و مقاومت است.
ادارات کل حفظ آثار: ادارات کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ها که در تابعیت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هستند.
داور یا داوران: به کارشناس یا کارشناسان واجد شرایط و ذی صلاح گفته می شود که از سوی کارگروه کشوری یا استانی برای نظارت و داوری کتاب و آثار دفاع مقدس و مقاومت انتخاب می شوند.